Örümcek Adam 2

Örümcek Adam 2, Alvin Sargent'in yazdığı Alfred Gough, Miles Millar, David Koepp ve Michael Chabon'un geliştirdiği süper kahraman Örümcek Adam'ı anlatan 2004 yapımı bir Sam Raimi filmi. Marvel Comics'in süper kahramanı Örümcek Adam serisinin bu ikinci filminde başrolleri Tobey Maguire, Kirsten Dunst ve James Franco paylaşıyor.

Filmin konusu

Birinci filmden iki yıl geçmiştir. Peter Parker (Tobey Maguire) bir yandan güçlerinin "laneti ve nimeti" ile uğraşırken, bir yandan da yeni zorluklarla mücadele etmek ve süper kahraman Örümcek Adam ile üniversite öğrencisi kimlikleri arasındaki dengeyi korumak zorundadır. Sakladığı sır yüzünden acı çeken Peter, en önem verdiği ilişkinin şimdi gün ışığına çıkma tehlikesi olduğunu fark eder ve sevdiği herkes onun yüzünden farkında olmadıkları bir tehlike içindedirler. Çünkü çok kollu Dr. Octavius'la karşı karşıyadır. Peter'ın hayatı boyunca M.J. için duyduğu arzu, gizli yaşamını terk etme ve aşkını ilan etme dürtüsüyle daha da güçlü bir hale gelir. En yakın dostu Harry Osborn'la da arası açılmıştır çünkü arkadaşı babasını öldüren Örümcek-Adam'a gittikce kin besleyen bir intikam duygusundadır. Kocasını kaybettiğinden beri çok zor zamanlar geçiren, çok sevdiği May Hala'nın bile yeğeni hakkında kuşkulanmaya başlaması Peter'ı içinden çıkarılmaz bir duruma getirir.

Yapım aşaması

Serinin ilk filmi Örümcek Adam'ın gösterdiği gişe başarısının hemen ardından Sony Pictures 200 milyon $ bütçeli serinin 2. filminin 2004'te gösterime gireceğini duyurmuştu. Film 30 Haziran 2004'te ABD'de gösterime girdi ve çoğu eleştirmenden olumlu notlar aldı. Serinin bu 2. filmi ABD'de 373.5 milyon $ ve tüm dünyada toplam 783 milyon $ gişe hasılatı elde etti. Filmin elde ettiği bu başarı serinin 3. filmi olan Örümcek Adam 3 filminin çekilmesini sağladı.

2002 yılının Kasım ayında başlayan çekimler 100'ün üzerinde sette gerçekleştirildi. Çekimler Chicago, New York City ve son olarak Los Angeles'ta yapıldı. Örümcek Adam ve Dr. Octavius'un savaştığı bir sahnede 16 ayrı kamera açısı kullanılırken, Örümcek Adam'ın gökdelenler arasındaki uçuş görüntülerini gerçekçi hale getirebilmek için Spydercam adı verilen bir kamera sistemi geliştirildi ve bu kamera sistemi sadece filmin son sahnesinde kullanıldı. Setlerin hazırlanmasının zorluğu, Tobey Maguire'nin belindeki rahatsızlık ve Dr. Octavius'un filmdeki özelliklerinin gerçekleştirilmesinin zorluğu nedeniyle film ancak 2003 yılının sonunda tamamlanabildi. Filmin başrol oyuncusu ve süper kahramanı canlandıran Tobey Maguire serinin ilk filminde 4 milyon $ ücret alırken, serinin 2. filminde aldığı 17 milyon $ ücret ile birçok Hollywood yıldızını geride bıraktı.