Dağ

Dağ, yönetmenliğini Alper Çağlar’ın yaptığı 2012 yapımı Türk macera, dram filmidir. Film, 16 Kasım 2012 tarihinde gösterime girmiştir.

İstanbul’lu Oğuz (Çağlar Ertuğrul), bedelli askerliğe hakkı ve parası olmasına ve çevresindekilere rağmen prensiplerinden ötürü askere gitmeyi seçer ve brövesinin takılmasına 1 hafta kala kendini cesaretinin sınanacağı bir tehlikenin içinde bulur.





Oğuz'un sürekli dalaştığı, Keçiören kabadayısı, Bekir (Ufuk Bayraktar) ise uzun dönem er olarak askerlik yapmaktadır. Ne komutanlarla ne de erlerle arası iyi olan “arıza” lakaplı Bekir’in askerliği, asi tavırları yüzünden iki sene uzamıştır. Oğuz'la yan yana ve omuz omuza girmek zorunda kalacağı mücadele saf ve fütursuz cesaretine rağmen Bekir için bile adeta bir sınav olacaktır.

Cesaret sınırlarını olabilecek en zor şartlarda test edecek olan bu iki genç asker, baskından önce karargahtaki husumetlerini bir kenara bırakıp, kimsenin onlara yardım edemeyeceği bu dondurucu ve vahşi ortamda teröre karşı birlikte mücadele edecek ve büyük kahramanlıklar sergileyeceklerdir.

Oyuncular

Çağlar Ertuğrul - Oğuz
Ufuk Bayraktar - Bekir
Fırat Doğruloğlu - Yüzbaşı Yaşar Demir
Mesut Akusta - Kıdemli Başçavuş Kemal Karadağ
Cengiz Coşkun - Özel Kuvvetler Üsteğmen Tuğrul Tümen
Gözde Mutluer - Pelin
İpek Bağrıaçık - Defne